Wat is Solarwijzer?

Solarwijzer is hét online beoordelingsplatform van zonnepanelen en zonneboiler installateurs.

Op Solarwijzer kunnen consumenten hun zonnepanelen of zonneboiler installateur beoordelen. Ons platform zorgt voor meer transparantie in de Belgische zonne-energie branche. Wij willen op deze manier potentiële kopers van een zonne-systeem een vertrouwd beeld van de zonnemarkt geven en kunnen op deze manier zonne-energie voor iedereen mogelijk maken.

Ook wij hebben ervaren dat het de laatste tijd zeer lastig is om een goed beeld te krijgen van lokale en landelijke installateurs. U wilt als consument die overweegt om een zonnestroom systeem aan te schaffen weten hoeveel jaar ervaring een installateur heeft. Welke systemen en merken zij leveren en tegen welke tarieven. Wat de garantieregeling is en meer. Door te lezen wat anderen zeggen over een installateur met de daarbij behorende achtergrond informatie van het bedrijf is het voor u mogelijk om een goed geïnformeerde keuze te maken en te tekenen bij de voor u geschikte installateur. En dat is wat wij met dit platform mogelijk maken. Elke dag weer. Wij arbitreren in deze markt als een objectieve autoriteit en zorgen ervoor dat alle zonnepanelen beoordelingen op Solarwijzer eerlijk en authentiek zijn. Zo kunt u er tevens van uitgaan dat wij alle recensies stuk voor stuk controleren en er zorg voor dragen dat de scores van de installateurs de ware servicegraad laten zien.

Onze aanpak
Door een platform aan te bieden waar consumenten op kunnen vertrouwen willen wij de zonne-energie markt toegankelijker maken voor iedereen. Zo brengen wij in het geval van misstanden en/of onduidelijkheden datgene aan het licht en zorgen ervoor dat installateurs ook daadwerkelijk doen wat zij beloven te gaan doen. En als een installateur dan een geweldige prestatie levert dan vinden wij dat heel België dat mag weten ook. Op ons platform kan iedereen zien hoe een installateur te werk gaat. Daarom begeleiden wij de installateur en helpen we hen om meer open te zijn naar de consument toe. Alleen op deze manier kunt u een goed geïnformeerde keuze maken bij het kiezen van een geschikte installateur.

Wat zijn onze toekomstplannen?
U kent het wel. De financiële crisis. De oliecrisis. Het milieu dat we enorm aan het belasten zijn. Problemen waar wij, de gemiddelde Belg, elke dag mee geconfronteerd worden. Als onafhankelijke autoriteit in de markt willen wij ervoor zorgen dat iedereen in België op een duurzame en eerlijke manier in zonnepanelen of een zonneboiler kunnen investeren. Waarom? Want alleen op deze manier kunnen wij samen België gezonder, schoner en minder afhankelijk van olie maken. Een goede investering is daarom een investering in zonne-energie!

Zonnepanelen leveranciers
Het is voor alle zonne-energie leveranciers in België mogelijk om een basisvermelding op Solarwijzer aan te maken. Wij sluiten geen bedrijven uit wat betreft een basisvermelding. Het is echter wel mogelijk voor een bedrijf te kiezen voor een betaalde vermelding met interessante functionaliteiten. Het is daarom voor u als consument in (bijna) alle gevallen mogelijk om uw installateur te beoordelen, ook als zij geen betaalde vermelding op Solarwijzer hebben. Ook wordt in dit geval uw beoordeling volledig getoond en niet beperkt zichtbaar. Zonnepanelen vergelijken moet makkelijker, daarom willen wij met onze producten je helpen dit mogelijk te maken.

Ons verdienmodel
Voor u als consument zijn al onze diensten gratis. Wij vragen voor onze IT-databases en de ontwikkeling van de systemen een vergoeding van de installateur. Op deze manier kunnen wij ons platform draaiende houden.

Wij vinden dat u als consument recht heeft op een markt waar installateurs het beste voor hun klanten hebben en u daar ook op kunt vertrouwen. Ten slotte zijn duurzame bedrijven bezig om de wereld te verbeteren, u als consument kunt meehelpen door te investeren in een zonnesysteem. Maar u moet natuurlijk wel op de juiste installateur kunnen vertrouwen. Ons platform helpt daarbij.

Meer weten?
Wil je meer weten over Solarwijzer en onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via info@solarwijzer.be