Zonneboiler

De zonneboiler is erg duurzaam en kunt u hier uw energiekosten mee verlagen. Het warme water dat in de keuken en in de badkamer gebruikt wordt kan vanuit de zonneboiler installatie afgetapt worden. Het is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu want het zorgt voor het voorkomen van CO2 uitstoot. Er wordt hierbij namelijk gebruik gemaakt van zonne-energie en niet van fossiele brandstoffen. De zonneboiler zal altijd duurzaam blijven want zonlicht zal nog enkele miljarden jaren op aarde vallen. Daar kunnen wij altijd gebruik van maken en hoeven hier alleen de energie voor op te vangen en omzetten in bruikbaar energie. Een andere toepassing is het gebruik van zonnepanelen om zonnestroom mee op te wekken.

Verder bestaat bijna de helft van uw energienota uit stookkosten voor warm water en het verwarmen van uw huis. Met de stijgende prijzen voor aardgas in gedachte, is het aanschaffen van een zonnecollector daarom een goede investering voor uw huis.

Soorten zonneboilers
Zonneboilers komen in verschillende soorten en maten. Deze kunnen allemaal warm kraanwater leveren of ook het huis verwarmen. De gewone zonneboiler is een voorbeeld van een installatie dat enkel warm water kan verwarmen. De cv-zonneboiler en de compacte zonneboiler kunnen meer en zijn in staat om ook het huis te verwarmen. Er kan ook gekozen worden voor een zonneboiler-combi, deze kan het hele huis verwarmen en is het mogelijk om vloerverwarming hierop aan te sluiten. Het is natuurlijk altijd interessant om te kijken hoeveel u zelf kunt besparen als u voor de zonneboiler kiest. De prijzen verschillen nogal, daarom is het handig om de informatie op pagina zonneboiler prijs te lezen.

Het is daarom goed om advies in te winnen en te kijken hoeveel geld u hier per jaar mee zult besparen. Er zijn dan een paar dingen waar u alvast over na kunt denken. U moet namelijk een zonneboiler kiezen met de capaciteit die bij de warmwatervraag van uw huishouden past. In het ene huishouden wordt meer warm water gebruikt dan in het andere huishouden. Als u alleen bent, dan heeft u vaak veel minder warm water nodig dan wanneer u een gezin hebt met twee kinderen die dagelijks moeten douchen. Hoe groter uw gezin, hoe meer warm drinkwater u nodig heeft. Als u graag in bad ligt heeft u ook meer warm water nodig dan wanneer u enkel alleen gaat douchen. Dit zijn allemaal aspecten waar u rekening mee moet houden als u een zonneboiler gaat kopen. Zo zijn er nog meer dingen waar u aan moet denken:

Is uw dak geschikt om een zonneboiler te plaatsen?
Een cv ketel wordt ingezet als naverwarmer voor een zonneboiler. Heeft u deze? U kunt het herkennen aan het keurmerk Gaskeur-NZ.
De vakman kan de zonneboiler komen plaatsen, welk bedrijf kiest u? Vraag op tijd offertes aan zodat u prijzen kun vergelijken.
Er is geen vergunning nodig wanneer u een zonneboiler wilt laten plaatsen. Er is alleen een vergunning nodig wanneer u een zonneboiler wilt plaatsen op het dak van een monumentaal pand.

Zonneboiler subsidie
In 2011 is de subsidie voor een zonneboiler beƫindigd, daarom is het niet meer mogelijk om een subsidie voor een zonnecollector aan te vragen. Op het moment staan er ook geen subsidieregelingen gepland. Desondanks is een investering in een zonnecollector systeem rendabel en kunt u enorm besparen op uw energierekening. Lees hier meer over op pagina zonneboiler rendement.

Zonneboiler werking
Een zonneboiler werkt heel eenvoudig. Een zonnecollector systeem bestaat uit enkele panelen, een buizensysteem en een naverwarmer. Lees hier meer over op pagina zonneboiler werking. Of bekijk het Engelse filmpje hieronder om een idee te krijgen van het fabricageproces.

Zonneboiler offerte
Wilt u weten hoeveel het laten plaatsen van een compleet zonneboiler systeem op uw dak gaat kosten? Maak dan gebruik van onze daarvoor bestemde zonneboiler offerte pagina en kom vrijblijvend in contact met installateurs die actief zijn in uw eigen regio. Een aannemersbedrijf of zonnepanelen installateur kan u hierbij helpen.